Ako odpojiť Facebook od Instagramu: Sprievodca krok za krokom

Vytvorené 18 september, 2024
insta

Facebook a Instagram, ktoré oba vlastní Meta, ponúkajú bezproblémovú integráciu, čo používateľom uľahčuje zdieľanie obsahu na oboch platformách. Sú však chvíle, kedy možno budete chcieť zachovať zreteľné hranice medzi týmito dvoma účtami, napríklad z dôvodu ochrany osobných údajov alebo spravovania rôznych publík. V tejto komplexnej príručke vysvetlíme, ako odpojiť Facebook od Instagramu v niekoľkých jednoduchých krokoch. Na konci tohto článku budete vedieť, ako oddeliť svoje účty, zastaviť krížové odosielanie a zabezpečiť, aby každá platforma fungovala nezávisle.

Prečo odpojiť Facebook od Instagramu?

Mnohí používatelia prepoja svoje účty na Facebooku a Instagrame pre pohodlie, napríklad zdieľanie príspevkov na oboch platformách jediným kliknutím. Existuje však niekoľko dôvodov, prečo ich možno budete chcieť odpojiť. Obavy o súkromie sú na prvom mieste zoznamu pre mnohých používateľov, ktorí chcú, aby bola ich prítomnosť na sociálnych sieťach odlišná. Navyše, ak spravujete viacero účtov alebo jednoducho chcete mať väčšiu kontrolu nad svojím obsahom, odpojenie Facebooku od Instagramu vám môže pomôcť.

Kroky na odpojenie Facebooku od Instagramu prostredníctvom aplikácie Instagram

Odpojenie Facebooku od Instagramu je jednoduchý proces, najmä ak sa to robí prostredníctvom aplikácie Instagram. Postupujte podľa týchto krokov:

  • Otvorte aplikáciu Instagram a prejdite do svojho profilu.
  • Klepnite na tri vodorovné čiary (ponuka) v pravom hornom rohu a vyberte položku Nastavenia.
  • V časti Účet vyberte položku Prepojené účty.
  • Vyberte Facebook a potom klepnite na Odpojiť účet.
  • Potvrďte akciu a máte hotovo!

Ak budete postupovať podľa týchto krokov, vaše účty na Facebooku a Instagrame už nebudú prepojené, čím získate kontrolu nad obsahom zverejneným na každej platforme samostatne.

Ako zastaviť krížové posielanie príspevkov medzi Facebookom a Instagramom

Aj po odpojení účtov môžu niektorí používatelia zaznamenať problémy s krížovým odosielaním. Stáva sa to vtedy, keď si aplikácie zachovajú niektoré zvyškové nastavenia, ktoré umožňujú zobrazovanie príspevkov na oboch platformách. Ak to chcete zastaviť, prejdite do nastavení Instagramu a skontrolujte časť Zdieľanie s inými aplikáciami. Odtiaľ sa uistite, že je zdieľanie na Facebooku vypnuté, aby sa vaše príspevky na Instagrame už automaticky neodovzdávali do vášho profilu na Facebooku.

Čo sa stane, keď odpojíte Facebook od Instagramu?

Po odpojení týchto dvoch platforiem stratíte možnosť:

  • Prihláste sa na Instagram pomocou svojich prihlasovacích údajov na Facebooku.
  • Automaticky zdieľajte príbehy a príspevky medzi týmito dvoma platformami.
  • Získajte prístup k určitým funkciám špecifickým pre Facebook, ako sú integrované správy medzi Facebook Messengerom a priamymi správami Instagramu.

Všetok váš obsah však zostáva nedotknutý na oboch platformách a v prípade potreby môžete účty kedykoľvek znova pripojiť.

Opätovné prepojenie Facebooku a Instagramu

Ak sa neskôr rozhodnete znova prepojiť svoje účty Facebook a Instagram, proces je jednoduchý. Vráťte sa do nastavení prepojených účtov a vyberte Facebook. Zadajte svoje prihlasovacie údaje na Facebook a tieto dve platformy sa opäť prepoja, čo umožní krížové odosielanie a ďalšie integrované funkcie. Nezabúdajte, že opätovným pripojením sa obnovia všetky predtým deaktivované funkcie, ako napríklad jednotné prihlásenie.

insta

Záver

Či už chcete spravovať svoje účty oddelene z profesionálnych alebo osobných dôvodov, vedieť, ako odpojiť Facebook od Instagramu, je nevyhnutné. Ponúka väčšie súkromie, kontrolu a prispôsobenie vašej online prítomnosti. Ak si želáte obnoviť pripojenie, môžete to jednoducho urobiť v nastaveniach ktorejkoľvek platformy. V konečnom dôsledku je flexibilita na nezávislé spravovanie týchto účtov silným nástrojom v dnešnom prostredí sociálnych médií.

Nie, po odpojení Facebooku od Instagramu sa už nebudete môcť prihlásiť pomocou svojich poverení na Facebooku. Budete sa musieť prihlásiť pomocou svojho používateľského mena a hesla na Instagrame.

Nie, vaše predchádzajúce príspevky zdieľané na Facebooku zostanú nedotknuté. Nové príspevky sa však už medzi platformami nebudú zdieľať, pokiaľ účty znova ručne neprepojíte.

Nie, musíte tieto dve platformy odpojiť prostredníctvom aplikácie Instagram. Funkcia Prepojené účty na Instagrame spravuje integráciu medzi týmito dvoma platformami.